"75 jaar ambitie, doorzettingsvermogen en traditie"

Historie

Baan Rijssen Transporten B.V. is van oorsprong een familiebedrijf opgericht door de vader van de huidige eigenaar, de heer W. Baan. Voor de tweede wereldoorlog was er nog geen gemotoriseerd vervoer, maar werden de opdrachten uitgevoerd met paard en wagen. 

                                               
                                       
Opdrachtgevers waren destijds: boerenbonden voor het vervoer van veevoeders, melkfabrieken voor het vervoer van melk van de boer naar de melkfabrieken en groenteboeren voor het vervoer van groente vanaf de veiling. Veel wegen waren onverhard en voorzien van diepe karrensporen. Om producten te vervoeren met paardentractie hadden derden daar een vergunning voor nodig. Na de tweede wereldoorlog werd de paardentractie vervangen door gemotoriseerd materieel.

Na de tweede wereldoorlog kwam het vervoer van bouwmaterialen voor diverse aannemers en handelaren langzaam in beweging. 

                                                 Eerst werden de goederen getransporteerd met open opleggers, later kwam daar bij het huifvervoer d.m.v. huifwagens en tautliners.

  
                                             


In 1965 zijn wij gestart met het transport van onverpakte goederen in silowagens, voornamelijk voor het vervoer van grondstoffen voor de bouw. Dit is inmiddels één van onze hoofdactiviteiten. Het betreft hier het vervoer van alle poedervormige grondstoffen voor de bouwindustrie, zoals steenfabrieken, betoncentrales, asfaltcentrales menginstallaties enz. in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Vervolgens is ook het transport met kippende bulkwagens in opmars gekomen. Deze worden ingezet voor het vervoer van bijvoorbeeld aardappelmeel, zetmeel, PVC-poeders en granulaten voor o.a. de petrochemische industrie.

Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 40 jaar ervaring in silotransporten.
 

 

Meer informatie? We bellen u graag terug.

Wilt u meer informatie over ons bedrijf of onze diensten? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op

© Copyright 2024 Baan Rijssen Transporten - Algemene voorwaarden - Disclaimer - Contact